neděle 24. května 2015

Muffiny slazené datlovým sirupem a banánem

Máme doma jednoho poměrně konzervativního strávníka, který ve většině případů odmítá novinky a toto je ten případ...natěšeně se zakousl a odložil muffin, že jako nééé. Já si naopak myslím, že není nic lepšího než se zamyslet a dát šanci nové chuti...


3 hrnky celozrnné mouky
1 prášek do pečiva
1 banán, klidně využijte starší vyzrálý
1 hrnek datlového sirupu
1 hrnek rostlinného oleje
1 hrnek rostlinného "mléka"

Banán, sirup, olej a mléko rozmixujte do hladka, promíchejte s moukou a práškem do pečiva a naplňte do formiček na muffiny. Pečte při 190 stupních...čas? nějak netuším, peču od oka a metoda lepkavé či suché špejle to jistí:-)
Nebuďte "konzervy" a dejte šanci nové chuti bez klasického cukru.

Žádné komentáře:

Okomentovat